Lódobogástól lesz hangos a Zuglóger

Lódobogástól lesz hangos a Zuglóger

  13 Dec 2019

Az év egyik legnépszerűbb karcagi rendezvénye – itt a részletes program!

A több mint két évtizedes múltra visszatekintő őszi rendezvény sokak számára az év legjobban várt eseménye.

Idén már a XXII. Karcagi Lovasnap kerül megrendezésre, a szervezési, főrendezői munkákat ezúttal is a Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár csapata végzi.

hirdetes_480

Reggel 8 órakor a nevezéssel és technikai részletek ismertetésével indul a nap, és 9 órától már kezdődik is a díjugrató verseny. Az ünnepélyes megnyitó fél 10-kor lesz, köszöntőt Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Dobos László polgármester mond majd.

A Sárréti Csikósok délelőtt és ebéd után is tartanak bemutatót, de a közönség szórakoztatásából 14 órától a fogathajtók is kiveszik a részüket.

A rendezvényre korábban már kilátogatók számára nem újdonság, hogy megannyi színes kísérőprogram is szerepel a kínálatban, csak hogy néhányat említsünk: 10 órától már a IV. Karcagi Traktoros Ügyességi Verseny veszi kezdetét, de Szívünk Világnapja alkalmából végzendő egészségügyi szűrések és bemutatók is sokak érdeklődését felkelthetik. Sok-sok amatőr kertészkedő várja már a “A legszebb konyhakertek” Magyarország legszebb konyhakertjei program karcagi eredményhirdetését, erre 10.30 órától kerül majd sor. A versenyt a projekt ötletgazdája, Karcag alpolgármestere. Kovács Szilvia értékeli majd.

61a7ce329f055ff84f2cfcb86845a376

Kovács Szilvia ötletgazda a 2016. évi eredményhirdetésen (forrás: InfoKarcag)

Természetesen lehet majd pónin lovagolni, légvárban ugrándozni, a népi játszótéren múlatni az időt, vagy sétálgatni, vásárolni és fogyasztani a Hungarikumok utcájában. 11 órától pedig kutyaügyességi bemutatót tartanak.

A meteorológusok jó időt mondanak október 8-ára, legyen igazuk!

plakat_szuperinfo_kuldeni-custom-custom

A rendezvény plakátja nagy méretben az Infóban!