Illegális áramlopás – Rendőrségi hírek Hajdú-Bihar megyéből

<![CDATA[A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. február 02-án több esetben is intézkedniük kellett a rendőröknek. Az elmúlt 24 órában 5 személyt fogtak el és 20 személyt állítottak elő a rendőrök, köztük 2 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 3 személyt körözés miatt. Megyénk közútjain egy könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

Elfogták a rablót

Elfogták a hajdúhadházi rendőrök 2013. február 02-án délelőtt annak a rablásnak az elkövetőjét, aki egy nappal korábban Hajdúhadházon a Nyíl utcán egy fiatal (14 éves) férfit veréssel megfenyegetett és arra kényszerített, hogy a nyakában lévő ezüst medált adja át részére. A fenyegetés hatására a sértett a medált átadta, de ezzel egyidejűleg megpróbálta azt a rablótól visszavenni. Az elkövető ekkor a zsebéből elővett egy összetört és hegyes tükördarabot, amellyel megfenyegette a fiút, aki így végül „lemondott” az értékéről.
A bűncselekmény bejelentését követően a helyi rendőrök haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést az ismeretlen elkövető azonosítása és felkutatása érdekében. Ennek eredményeként a rablót a rendőrök Hajdúhadházon elfogták és előállították a kapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették.
A 18 éves helyi férfi ellen a Hajdúhadházi Rendőrkapitányságon, rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatódik a nyomozás.

Illegálisan és balesetveszélyesen csatlakozott a villamoshálózatra

Áramlopás miatt vett szabálysértési őrizetbe (2013. február 02-án este) a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság egy 22 éves férfit. A körösszakáli lakost a helyi rendőrök érték tetten, amint a háza előtt az utcán lévő villamosvezetékből lopta az áramot. Az áramtolvajt elfogták és előállították a kapitányságra, majd meghallgatását követően őrizetbe vették. A férfi ellen tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt folytatódik az eljárás.

Szabálysértési őrizetek

A debreceni járőrök tiltott kéjelgés miatt állítottak elő a kapitányságra 2013. február 02-án délután egy 25 éves nyírbátori nőt. A szolgáltatásait – tiltottan – kínáló nőt a rendőrök meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették.
Az elmúlt 24 órában a Debreceni Rendőrkapitányság (bolti) lopás miatt két (20 és 24 éves) nőt és egy (47 éves) férfit vett szabálysértési őrizetbe. A rendőrök a szabálysértési őrizetbe vett személyeket 72 órán belül, gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.

Körözték

Egy budapesti lakost igazoltattak Debrecenben a járőrök 2013. február 02-án a délutáni órákban, akiről kiderült, hogy a Karcagi Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki ellene. A 49 éves körözött férfit a rendőrök ezért elfogták és a kapitányságra előállították, majd őrizetbe vették.
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság]]>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *