Kolbászolás Karcagon

Kolbászolás Karcagon

  27 Feb 2020

Gasztronómiai vetélkedés és egész napos családi program új helyszínen!

A kolbásztöltés nem bonyolult dolog: a darált húst ízesíteni kell, bélbe tölteni és kisütni – gondolhatja az egyszerű földi halandó. Igen ám, de akkor minden kolbász egyforma lenne, nem is kellene versenyt rendezni.

Lássuk hát, mi lehet a titka a jó, a legjobb kolbásznak?! Természetesen rengeteg múlik az alapanyagon (lapocka, szalonna), ezt most is a verseny rendezője, a Déryné Kulturális Központ biztosítja. A darálás már több kérdést felvet: géppel vagy kézi darálóval, milyen apróra, hányszor…

Ahány ház, annyi kolbász…

Az fűszerek megválasztása (a só, bors, pirospaprika, kömény, fokhagyma…) és mennyisége ízlés dolga. A sütésen is el lehet csúszni, de az igazán profiknak ez már nem okoz túl nagy kihívást. Meg persze az előzőek sem, hiszen gyakorlott, összeszokott csapatok dolgoznak majd.
70439ca2eba6dacda7ca9d09da132d31

Bekavarás a 2016-os versenyen (forrás: InfoKarcag)

A február 15-én, szombaton 9.30-kor kezdődő rendezvény az asztalok átvételével, a terület elfoglalásával és a nyersanyag átvételével kezdődik, a megnyitóra 10 órakor kerül sor Dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, korábbi földművelésügyi miniszter, F. Kovács Sándor, városunk és térségünk országgyűlési képviselője, valamint Dobos László Karcag város polgármestere részvételével.

10.30-kor indul a verseny, ezzel párhuzamosan a pálinkák kóstolása is kezdetét veszi, hiszen pálinkaverseny is lesz.

ff1096685c9f05bb45a89f8670630691

Zajlik a töltés a 2016-os versenyen (forrás: InfoKarcag)

Várhatóan hideg lesz, a melegedésre vágyókra is gondoltak a rendezők, fél tizenegytől a GRU 3, fél kettőtől az Egy ropi naplója – A nagy kiruccanás című filmeket lehet megtekinteni a moziteremben, 300 Ft-os jegyár mellett.

kolbasz-tolto-2017-plakat

A plakát megnézhető nagy méretben a Szuperinfóban!

Természetesen lehet majd ételt-italt kóstolni és vásárolni, lesz Hungarikum kézműves játszóház, kézműves termékek vására, de az akácméz és a birkapörkölt sem marad el. A Tehéntánc Banda műsora 10.30-tól lesz látható. Az versenyek eredményhirdetése 15 órakor kezdődik.

ut

TÁJÉKOZTATÁS ÚTLEZÁRÁSRÓL
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a KARCAGI KOLBÁSZÍZESÍTŐ és PÁLINKAVERSENY programjai miatt 2017. november 25-én (szombaton) 05.00-18.00 óráig a Dózsa György utca – Táncsics körút és Kossuth tér közé eső szakaszán – TELJES ÚTLEZÁRÁSRA kerül sor.
05.00 -18.00 óráig a fenti útszakaszokon, valamint a COOP Szuper (Dózsa Gy. u. 1/a) és a Dózsa Gy. u. 3. közötti útszakaszon PARKOLNI TILOS!
Kérjük megértésüket és együttműködésüket a rendezvény sikeres lebonyolítása érdekében!
Köszönettel: a rendezők