Sajtóközlemény

  04 Apr 2013  

<![CDATA[
Szíves tájékoztatásul adom, hogy Jóvér Zoltán a 2009-ben meghirdetett: Az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból a fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtandó támogatást 2011. január 20-án megnyertem.



Mezőgazdasági termelő tevékenységemet 9,12 ha őszi káposztarepce termesztésével megkezdtem. Alapvetően kiváló minőségű GOFR növényeket akarok előállítani: búzát, kukoricát, repcét és napraforgót. A vállalkozásom legfőbb célja egy életképes növénytermesztő gazdaság létrehozása. Fejlesztéseket is tervezek, melyek szántóföldek megvásárlására vonatkoznak, ezzel szeretném növelni a használt területet, azaz a növénytermesztési kapacitást, ami az árbevétel növekedését hozza magával. A vállalkozás piaci pozíciója az előállított árualap növekedésével együtt javul majd. Jelenleg a gépkapacitás hiányában bérmunkával művelem meg a területeimet. A műveléshez szükséges korszerű géppark kialakítása a következő célom, ami a hatékonyságot javítja majd. A gépfejlesztésekkel a legkorszerűbb technológiákat akarom megvalósítani a gazdaságban. A talajmunkák minőségére és a vízmegőrző technológiák kialakítására nagy hangsúlyt fektetek, mert eddigi tapasztalatom szerint térségünkben az aszály fogja a legnagyobb gondot okozni. A vásárolni kívánt erőgéppel a mások által is használt mezőgazdasági földutak karbantartásában részt fogok venni.
Terveim között szerepel a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet környékbeli területekre vonatkozó nyilvános haszonbérleti pályázatain való indulás, mely magával vonja az állattenyésztésben való szerepvállalást. Sikeres pályázat esetén, húsmarhát kívánok hizlalni, majd értékesíteni. Hízlalás tevékenységet saját tanyán kívánom megvalósítani.
Mind a növénytermesztés mind az állattenyésztés munkaerő-szükségletét helyi lakossal kívánom megoldani.
Már az indulás évében elértem a 4 EUME, gazdaságilag életképes nagyságú üzemméretet. Az EU a gazdaságok ökonómiai méretét az üzem potenciális jövedelemtermelő kapacitása alapján határozza meg, ezt nevezik Európai Méretegységnek (EUME-nek) melyet a negyedik év végére 20 EUME üzemméretet meghaladóra kívánok fejleszteni.]]>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *