Úgy tűnik, ezúttal megúszta a kerékpáros

Úgy tűnik, ezúttal megúszta a kerékpáros

  27 Jan 2020

Autó ütközött egy biciklis nővel Karcagon.

Egy személygépkocsival közlekedő férfi 2020. január 23-án 10 óra körül, Karcag belterületén egy útkereszteződésbe behajtva, figyelmen kívül hagyta az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblát, és összeütközött egy kerékpárral közlekedő karcagi nővel. A baleset során a 64 éves nő – az elsődleges orvosi adatok szerint – nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A rendőrség felhívja a gépjárművezetők figyelmét az elsőbbségi szabályok betartására. Kérjük, hogy az útkereszteződéseknél fokozott körültekintéssel és figyelemmel vezessenek!

A megváltozott időjárási viszonyokra tekintettel fokozottan oda kell figyelni a közlekedés során, és változtatni kell a vezetési szokásokon. A ködös, hűvös idő páralecsapódásokat képez az úttesten, melyen az autók kerekei könnyebben megcsúsznak. Ebben az időszakban különösen fontos, hogy a megszokottnál is nagyobb követési távolságot tartva, körültekintően és lassabban közlekedjenek, továbbá a mindenkori út-, látási és időjárási viszonyoknak megfelelően válasszák meg a járművek sebességét.

… hogy mindenki hazaérjen!

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság